U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Cursus ambachtelijke bierbrouwen.

Plannen om zelf te gaan brouwen? Meer willen weten over ambachtelijk bier brouwen? Of gewoon zin in een gezellige dag?

Bij ons kunt u op ambachtelijke wijze speciale bieren leren brouwen.

Wij leggen u het complete proces uit zodat u na afloop van de cursus zelf een bier kunt gaan brouwen.

 

 

  • De workshop vindt plaats in Bergeijk.
  • Enkel op vrijdag - zaterdag en of zondag dit in overleg.
  • Duurt van 9:30 tot 16:00 uur.
  • Aan de workshop kunnen maximaal 6 personen deelnemen.
  • Na een week of 5 is het zover: je bier is gebotteld en klaar voor consumptie. Hoe is de smaak? Oordeel zelf! Elke deelnemer aan de workshop ontvangt 1 fles van 0.75 liter van zijn zelf gebrouwen bier.

  • informatie neemt u contact op via het contactformulier of bel:+31(0)617850683

 

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

  • Theorie van het brouwproces, waar moet je eigenlijk op letten als je een bier maakt?
  • Uitleg over brouwschema, mout schroten, maischen, wanneer voeg je hop toe / kruiden, Terug koelen, gist toevoegen.
  • Gebruiken van hop - gist - graan
  • Hygiëne in het brouwproces
  • Opkweken van gist
  • Brouwen van een bier
  • bottelen van bier
  • Het maken van recepten
  • welke middelen heb je nodig om zelf bier te maken. Kosten voor het opstarten.
  • Proeven van een bier

 

We gaan samen een ambachtelijk, vol mout brouwsel maken.

 

social media: